Produse si semipreparate alimentare
Au loc modificari organoleptice ale alimentelor dupa tratamentul prin ionizare ?

Materiile prime alimentare pot avea o incarcatura microbiana initiala cu cateva ordine de marime mai mare decat cea admisa in normele de legislatie sanitara.

Prin tratamentul de ionizare se asigura scaderea numarului de agenti patogeni la nivelul admis in legislatie.

Un factor care contribuie decisiv la succesul procesului de decontaminare este calitatea materialului de ambalare. In urma ambalarii si decontaminarii corespunzatoare, se poate obtine un termen de valabilitate sporit.

Mezelurile si semipreparatele din carne vor avea o durata de viata “la raft” sporita daca ingredientele si condimentele folosite sunt decontaminate.

Prin acest tip de tratament se poate deasemeni inlatura procesul de incoltire a cartofilor, cepei si usturoiului.

Studiile de specialitate arata ca proprietatile organoleptice ale materiilor prime, semipreparatelor si produselor alimentare nu se schimba daca se respecta timpul de tratament prin ionizare.

Proprietatile organoleptice ale materiilor prime, semipreparatelor si produselor alimentare raman neschimbate in conditiile respectarii duratei procesului de tratament prin ionizare.